Ταινίες online tenies Android Κινητό Tablet

με ελληνικους υποτιτλους

How Earth Made Us (2010) TV Mini-Series

Είδος ταινίας: Σειρές, Ολοκληρωμένες Σειρές
Παραγωγή: 2010
Ποιότητα: DVDRip
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Σχόλια: 0
Tage: Made, Earth, Mini-Series, 2010, hOw, TV, Us

  1. HTML5
  2. QR-code
Προστέθηκαν όλα τα επεισόδια (Σύνολο επεισοδίων 5)


Μέρος 1ο: Το εσωτερικό της Γης

Στο πρώτο επεισόδιο ο Iain διερευνά τη σχέση μεταξύ της ενδότερης Γης και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Επισκέπτεται την εκπληκτική σπηλιά των κρυστάλλων στο Μεξικό, πέφτει σε μια τρύπα στην Ιρανική έρημο και σέρνεται μέσα σε σήραγγες στο Ισραήλ, ηλικίας επτά χιλιάδων ετών.Η εξερεύνησή του αποκαλύπτει ότι σε όλη την ιστορία μας, οι πρόγονοί μας ήταν κατά παράξενο τρόπο συδεδεμένοι με τα ρήγματα, τιςπεριοχές που συνδέουν την επιφάνεια με το βαθύ εσωτερικό του πλανήτη. Αυτά τα ρήγματα έδωσαν πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους, αλλά και έφεραν μαζί τους μεγάλους κινδύνους.

Μέρος 2ο: Νερό

Αυτή τη φορά ο Iain διερευνά την περίπλοκη σχέση μας με το νερό. Η επίσκεψη του σε θεαματικές τοποθεσίες στην Ισλανδία, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία,δείχνουν πως ο έλεγχος του νερού έχει κεντρική σημασία για την ανθρώπινη ύπαρξη. Με μια επικίνδυνη πτήση με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο βιώνει τον κύκλο του γλυκού νερού από το οποίο εξαρτώμαστε και ανακαλύπτει πώς οι χωρικοί στους πρόποδες των Ιμαλαΐων έχουν χτίσει μια"ζωντανή" γέφυρα για να αντιμετωπίσουν τους μουσώνες. Επισκέπτεται την Αίγυπτο για να αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας των Φαραώ . Σε όλη την ιστορία, η επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να ελέγχουμε συνεχώς τις μεταβαλλόμενες πηγές νερού.

Μέρος 3ο:Άνεμος

Ο Iain σαλπάρει με ένα από τα ταχύτερα αγωνιστικά σκάφη θαλάσσης που κατασκευάστηκε ποτέ, για να εξερευνήσει την ιστορία της ταραχώδους σχέσης μας με τον άνεμο. Ταξιδεύοντας σε εικονικές τοποθεσίες,συμπεριλαμβανομένων την έρημο Σαχάρα, την ακτή της Δυτικής Αφρικής και το Νότιο Ειρηνικό, ο Iain ανακαλύπτει πώς οι άνθρωποι έχουν εκμεταλλευτεί τη δύναμη του ανέμου για χιλιάδες χρόνια. Ο άνεμος είναι μια δύναμη που εκ πρώτης όψεως φαίνεται χαοτική. Αλλά τα αέναα σχέδια που κρύβει μέσα της η ατμόσφαιρα, έχουν διαμορφώσει το πεπρωμένο των ηπείρων, και βρίσκονται στην καρδιά μερικών εκ των μεγαλυτέρων σημείων καμπής της ανθρώπινης ιστορίας.

Μέρος 4ο: Φωτιά

Ο Iain εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη φωτιά. Γνωρίζει από κοντά αυτήν την τρομακτική δύναμη της φύσης μπαίνοντας στην καρδιά μιας μαινόμενης πυρκαγιάς. Η φωτιά αποτέλεσε για πολύ καιρό την κύρια πηγή ενέργειας και Iain δείχνει πως αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βιομηχανική επανάσταση της Βρετανίας, ενώ κρατησε πίσω την ανάπτυξη της Κίνας. Στη συνέχεια θα κάνει βουτά σε μια μυστηριώδη λίμνη στο Όρεγκον, θα ανέβει σε ένα παγετώνα από αλάτι, θα συρθεί σε μια εκπληκτική σπηλιά στο Ιράν και θα πάρει ένα θεραπευτικό μπάνιο μέσα σε αργό πετρέλαιο.

Μέρος 5ο: Πλανήτης ανθρώπων

Ο Iain εξερευνά την πιο πρόσφατη δύναμη που εμφανίστηκε στον πλανήτη, τον άνθρωπο. Είναι εύκολο να σκεφτούμε την ανθρώπινη επίδραση στον πλανήτη ως αρνητική, αλλά όπως ανακαλύπτει Iain, αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι έχουν πρωτοφανή έλεγχο πολλών γεωλογικών κύκλων του πλανήτη. Το ερώτημα όμως είναι, με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσει η ανθρώπινη φυλή αυτή την δύναμη.

Για να υποβάλετε σχόλια
[ Εγγραφείτε ή Εισέλθετε ]